×

مقاله تغذیه و افزایش درصد هوش جنین سری پنجم

تغذیه و افزایش درصد هوش جنین سری  پنجم















10 :: امگا 3 در غذا های دریایی  در اجیل و آواکادو و ماهی و ماست یافت می شود
11 :: دوغ ، ماست ، سوپ ، آب میوه برای تسهیل در هضم غذا در معده مادر باردار کمک می کند .
ایجاد تغییر در رژیم غذایی مادر برای رسیدن به سایز دلخواه بدن و اندام ها باید سه یا چهار ماه قبل از بارداری صورت گیرد اگر مادر باردار یا شیرده بخواهد در طول دوره بارداری اقدام به کاهش وزن کند هم سلامتی خود و هم سلامتی جنین را به خطر می اندازد نباید وزن نوزاد در هنگام تولد از 2500گرم کم باشد جالب توجه است مادرانی که دارای فاکتورسایز بزرک دارند نوزادان آنها نیز همان فاکتور را دارا هستند بیشتر وزن مادر بارداربه خاطر وجود جفت جنین که از مایع آمونیوتیک و خون پر است می باشد و به وجود آمدن چربی در دور کمر و بالای ران و ناحیه شکم در دوران بارداری و شیر دهی بیشتر به خاطر ذخیره انرژی می باشد که رفته رفته به دلیل استفاده از بین می رود .
حملگی ها با وزن خیلی زیاد به زایمان های طولانی و پیلونفریت ، دیابت ، پرفشاری خون ، ترومبوآمبولی و نیززایمان های  پایین تر از سی و دو هفته می انجامد و گاهی نیز در اولین حاملگی منجر به مرگ جنین می شود .
مواردی از  تغییرات فیزیولوژیکی در دوران بارداری  عبارتند از :
1 – افزایش حجم خون به میزان پنجاه % منجر به کم شدن هموگلوبین و آلبومین وغلیظ شدن دیگر پروتئین های سرم و ویتامین های محلول درآب و چربی  و کلسترول و همچنین اسید های چرب آزاد.
2 – به دلیل افزایش حجم خون فیلتراسیون که همان تصفیه خون توسط کبد است کم می شود در این صورت توانایی جذب بعضی از مواد مغذی کاهش یافته و بنابراین قند و اسید های آمینه وارد ادرارشده و امکان بروز عفونت های اداری و همچنین پایین آمدن توان دفع ادرار رخ می دهد .
خانم های باردار به چه مواد غذایی نیاز دارند ؟
 1 : پروتئین . برای سنتز کردن بافتهای جنین و مادر در سه ماهه دوم و سوم و میزان نیاز هفتادو یک گرم یا 1/1 گرم در قبال هر کیلو گرم وزن بدن پیش از حاملگی مورد نیاز است .
سبزیجات در هر واحد دو گرم و غلات  سه گرم و گوشت هفت گرم و لبنیات هشت گرم پروتئین دارا هستند .
2 : انرژی . به همان اندازه که قبل بارداری انرژی نیاز است بعد از حاملگی نیز همان میزان مورد نیاز می باشد  و افزایش آن درهر روز حدودا سیصد کیلو کالری در سه ماهه دوم و
می باشد.
3 :  چربی . در دوره سه ماهه امگا 3 به کامل شدن مغز و شبکیه چشم های جنین تاثیر فراوانی دارد و امگا 3 بیشتر از امگا 6 مورد نیاز می باشد.
4 : مواد معدنی و ویتامین ها . باید ششصد میکرو گرم روزانه اسید فولیک مصرف شود کمبود ان منجر به سنتز می شود و در نتیجه کم خونی مگالوبلستیک را به وجود می آورد  اسید فولیک به تکامل رشته های عصبی جنین کمک می کند اگر قبل از بارداری اسید فولیک مصرف شود از بروز نقایص رشته های عصبی جلوگیری می شود زیرا به محض انعقاد نطفه اسید فولیک در تشکل رشته های عصبی استفاده می شود و این در حالی است که هنوز خود مادر متوجه بارداری خود هنوز نشده است در خانم هایی که بیماری سرع و سیگاری و یا الکلی و یا مصرف کننده قرص های ضد بارداری و همچنین دارو های ضد بارداری و دارنده سندرم سوء جذب هستند  احتمال می رود اینکه میزان اسید فولیک در بدن آنها کم باشد بنابراین از مکمل اسید فولیک هر روز به میزان یک قرص که معادل هزار میکروگرم می باشد باید از حدود سه ماه قبل از بارداری و تا پایان بارداری مصرف شود . 
لطفا ادامه مطلب را در سری ششم دنبال کنید



چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/07/30 10:14:28