×

مقاله رابطه استعمال دخانیات و بیماری های قلبی کودک

رابطه استعمال دخانیات و بیماری های قلبی کودک






تحقیقات جدید نشان می دهد سیگار کشیدن مادران در مراحل اولیه دوران بارداری جنین را در معرض خطر بیماریهای قلبی قرار داده و با افزایش استعمال دخانیات این خطر نیز افزایش می یابد.

البته محققان می گویند هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آیا استعمال دخانیات به طور مستقیم با بیماری های قلبی ارتباط دارد یا اینکه عوامل دیگر متوجه مادران سیگاری است.

یافته ها شرایط دیگری را شامل شکاف سقف دهان و تغییر شکل ها را به فهرست طولانی مشکلات پزشکی اضافه می کنند که هر کدام می تواند به طور جداگانه بر روی کودک مادران سیگاری، در دوران بارداری تاثیر گذار باشد.

این محققان بعد از بررسی و آزمایش موارد ثبت شده از مادران ایالت واشنگتن که در سه ماهه اول بارداری اقدام به استعمال دخانیات کرده اند به این جمع بندی رسیدند.

آنها اطلاعات به دست آمده از 14 هزار کودک مبتلا به بیماریهای قلبی را که در فاصله سالهای 1989 تا 2011 میلادی به دنیا آمده بودند را بررسی کرده و آنها را با اطلاعات 62 هزار و 300 کودک سالم در همان بازه زمانی مقایسه کردند. محققان سپس به ارزیابی عادات استعمال دخانیات مادران پرداختند که از مدارک بدو تولد کودکان به دست آورده بودند.

دکتر پاتریک سالیوان نویسنده این مقاله و از پزشکان بیماری های قلبی کودکان در بیمارستان کودکان سیاتل معتقد است معمولا علت بیماریها و اختلالات قلبی نامشخص است. وی اضافه می کند که من به این مقاله و تحقیق به عنوان فرصتی برای جلوگیری از اختلالات قلبی مادرزادی نگاه می کنم.

نوزادان مادرانی که در مراحل اولیه بارداری اقدام به استعمال دخانیات می کنند بیشتر در معرض خطر اختلالات دریچه و رگهای قلب قرار دارند که خون را به ریه ها می رساند. همچنین اطلاعات به دست آمده نشان می دهد احتمال وجود سوارخ در بطن قلب آنها بیشتر است. در برخی از این موارد لازم است تا فورا عمل های جراحی انجام گیرد.

محققان تخمین می زنند استعمال دخانیات مادر در مراحل اولیه دوران بارداری می تواند عامل 1 تا 2 درصد اختلالات قلبی باشد. رابطه بین کشیدن سیگار و بیماری های قلبی در مادران مسن تر قوی تر است.

 

چاپ
نویسنده: ح. بازیجو
تاریخ انتشار: 1393/02/15 18:26:55