×

مقاله اسید فولیک چه فوایدی دارد؟

اسید فولیک چه فوایدی دارد؟

منابع غذایی طبیعی خوب برای اسید فولیک شامل سبزیجات برگدار با رنگ سبز تیره (اسفناج و کلم بروکلی) برخی از میوه ها (خصوصا مرکبات) بنشن (نخود و لوبیا) جوانه گندم، مخمر و زرده تخم مرغ است.

سعی کنید سبزیجات را به صورت اندکی بخار پز شده یا خام مصرف کنید. گاهی به مواد عذایی مانند برنج نان و ماکارونی و غلات صبحانه اسید فولیک اضافه می کنند.

با این همه نباید فقط بر منابع غذایی متکی باشید. برای اطمینان باید به محض اینکه تصمیم به توقف استفاده از وسایل ضد بارداری گرفتید شروع به مصرف قرص اسید فولیک کنید. قرص های مولتی ویتامین اغلب مقداری اسید فولیک دارند اما مقدار آن برای حفاظت کودک شما کافی نیست. برای کاهش خطر اسپینا بیفیدا لازم است هر روز یک قرص اسید فولیک 400 میکرو گرمی مصرف کنید. این قرص ها را می توانید بدون نسخه پزشک تهیه کنید.

 

اگر قبلا کودکی با نقص اولیه عصبی به دنیا آورده اید، خطر به دنیا آوردن کودک دوم با همان نقص برای شما بیشتر است. در این صورت پزشک به شما توصیه خواهد کرد هر روز مقدار بیشتری اسید فولیک (4 میلی گرم) مصرف کنید.

 

از زمانی که استفاده از وسایل ضد بارداری را متوقف ساختید تا هفته دوازدهم بارداری باید از قرص اسید فولیک استفاده کنید. اسید فولیک که فولات یا فولاسیون نیز نامیده می شود. یکی از ویتامین های ب است. این ویتامین یکی از چند ماده غذایی است که معلوم شده است از نواقص لوله عصبی (NTD ها) مانند اسپینا بیفیدا یا آنانسفلی جلوگیری می کنند. لوله عصبی که بعدا ستون فقرات کودک را تشکیل می دهد به فاصله کوتاهی پس از باردار شدن شکل می گیرد. شاید حتی قبل از این که متوجه بارداری شوید.  در صورت کمبود اسید فولیک ممکن است لوله عصبی در امتداد طول خود کاملا جوش نخورد و منجر به بیرون زدن طناب نخاعی و عارضه ای به نام اسپیدا بیفیدا شود. نوزدان مبتلا به آنانسفلی به فاصله کوتاهی پس از تولد می میرند زیرا بخش بزرگی از مغز یا همه آن را ندارند.

چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1393/02/10 11:15:14