×

مقاله ضررهای استفاده از موبایل برای کودکان

ضررهای استفاده از موبایل برای کودکان






برا ی اینکه بتوان کودکان خود را باهوش بار آورد باید هزینه های هنگفتی در این زمینه خرج کرد تا بهترین نتیجه  بدست بیاید این کار هم از عهده همگان بر نمی آید کسانی که دارای مدارک عالی تحصیلی هستند و همچنین کسانی که به علم روانشناسی مسلط هستند تا حدودی در این زمینه موفقند .
تفاوت میانگین درصد هوشی کودکان دوره ما با کودکان امروزی کلی فرق دارد امروزه خدمات تفریحی و امکانات زندگی به قدری زیاد است که انتخاب را برای عموم سخت کرده است و کودکان امروزی مهارت هایی را کسب می کنند که نسل ما حتی در یاد گرفتن آن ها  دچار مشکل می شوند پیشرفت علم و تکنولوژی خیلی با سرعت بیشتری انجام می گیرد برای نسل ما هم گام شدن با این خدمات خیلی سخت است .
امروزه کسانی موفق اند که ، از تکنولوژی به درستی استفاده کنند اما اگر نحوه استفاده از آن را بلد نباشد به خانواده و جامعه صدمات جبران ناپذیری وارد خواهند آورد .
مثلا : خرید موبایل برای یک کودک 4 یا 5 ساله کار اشتباه محض می باشد زیرا اولا کودکان در این سن نیازی به تماس های اضطراری ندارند و درثانی پرتوها و امواجی که از دستگاه موبایل پخش می شود باعث اختلال در کارکرد مغز و مبتلا به سرطان مغزمی شود ثالثا از لحاظ جسمی هم خطراتی نظیروارد آمدن صدمه به مفاصل دست و شنوایی و بینایی آنها می شود که مشکل مفاصل را هیچ ارتوپتی نمی تواند برطرف کرده و آن را به حالت اول برگرداند .
پژوهشگران معتقدند جذاب بودن این ابزارها باعث می شود کودکان مدت زمان زیادی را صرف بازی کردن  با موبایل کرده  که منجر به ایجاد اعتیاد در کودکان شده و نیز در کوتاه مدت  تیک های در ظاهرآنها گریبانگیرشان خواهد شد.
والدین می توانند با ایجاد محوددیت هایی اجازه بازی با موبایل را به کودکان بدهند مثلا فقط نیم ساعت کودک فرصت بازی با موبایل را داشته باشد  .
تکنولوژی و فن آوری های جدید فواید زیادی را برای کاربرانی که درست از آنها استفاده می کنند را به همراه دارد ولی برای کودکان زیر 2 سال بازی با پازل ها و اسباب بازی ها بیشتر از این ابزار مفید خواهد بود به دلیل اینکه کودکان برای شناخت دنیای پیرامون خود و شکوفایی استعداد های ذهنی خود نیاز به لمس کردن و شنیدن و دیدن دارند .
علاوه بر قدرت جسمانی قدرت کارکرد مغز کودکان در حین انجام بازی های ساده رخ می دهد در حالی که بازی با موبایل و تبلت که موجب یکجا نشستن و بیحرکت ماندن آنها را از رشد سالم محروم می کند .
در دوره های سنی بزرگسالی تهیه موبایل برای فرزندان اشکالی ندارد ولی باز تحت نظارت والدین بودن امکان وقوع هر گونه پیش آمد ناگواری را کم می کند موبایل برای فرزندان دوره سنی  16یا 17 به بالا در حکم ضبط صوت و کامپیوترو تقویم و مربی باشگاه ورزشی را دارد  محدودیت های این دوره برای نوجوانان هم این است که بیشتر از دو ساعت از موبایل استفاده نکنند و همچنین در هنگام غذا خوردن و هنگام خواب و در مهمانی ها و مخصوصا در مدرسه اصلا نباید موبایل دستشان باید .
 ابتدا والدین باید اطلاعات خود را در زمینه تکنولوژی بروز دنیا بیتشر کرده و سپس فرزندان خورد را از خطرات فضای مجازی با خبر کنند در این صورت احتمال وقوع حوادث ناگوار کم می شود زیرا کودکان و نوجوانان دیگر آمادگی لازم در برابر ناهنجاری ها را آموزش دیده اند . والدین از اعتماد بیش از حد هم به کودکان خود در زمینه کاربا مویابل و رایانه خود داری کنند زیرا امکان گرفتار شدن کودکانشان در تله های اینترنت پیش می آید و سبب آسیب دیدن آنها را در پی خواهد داشت  .
 



چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/06/30 03:37:30