×

مقاله ورزش ژیمناستیک ازچه سنی برای کودکان مجازاست سری پنجم

ورزش ژیمناستیک ازچه سنی برای کودکان مجازاست سری پنجم















ورزش ژیمناستیک
چه فایده هایی برای کودکان به دنبال دارد ؟ 
اگر کودکان بتوانند به طور مستمر و پیوسته بدون ایجاد وقفه به کلاس های آموزشی ژیمناستیک رفته و به تمرین بپردازند از مزایای زیادآن برخوردار خواهند بود شایان ذکر است که مهارتهایی که کودکان در این کلاس ها کسب می کنند در تمامی شئونات زندگی کاربرد زیادی برای آنها به همراه خواهد داشت این مزایا عبارتند از : 
1: فیزیکی
هماهنگی ،چالاکی ، انعطاف پذیری ،قدرت،ژست کاملا درست و خوب بدن ،حفظ تعادل ، مقاومت  بیشتر،افزایش استحکام ،فزایش قدرت مدیریت داشتن بر بدن  کنترل بدن .
2 : فواید جسمی ژیمناستیک : روال راه رفتن صحیح ، درست پریدن و ایمن حرکت کردن ، صحیح ایستادن ، افزایش چالاکی و زرنگی و چابکی
3 : زبانی
استفاده درست از زبان در زمان به کار گیری دستگاه ها و حرکت ها را تشویق کرده ، فرصت بیان احساسات و اعتقادات .
4 : خلاقیت
بهترین فرصت را در اختیار کودکان برای ایجاد نوع آوری و خلاقیت  قرار می دهد .
5 : احساسی
اسقامت در برابر استرس ،وفق پذیری،دقت داشتن بر موقعیت ها وتقسیم زمان و دقت و تمرکز داشتن بر دست ها.
6 : اجتماعی
درک رفتارهایی که در اجتماع قابل قبول عموم مردم  است ، به جا آوردن  احترام دیگران ،درک این که کار گروهی در تمامی عرصه ها مورد تقدیر و ودر اولویت قرار دارد 
7: ذهنی
کسب دانش و هوشیاری نسبت به ارتباط با دیگران  ، آگاهی ازفضایی که بدن اشغال کرده ، وجود ارتباط بین اعضای بدن ،آگاهی از بدن خود ، کمک به اندیشیدن در مورد خود ، تقویت ذهن برای حل مشکلات .
8 : فیزیولوژیکی
نظم و انظباط خود ، تصوری کاملا دقیق از بدن خود ، به طور کامل اعتماد داشتن به قدرت و توانایی های خود .
اگر کودکان جنب وجوش کافی نداشته باشند کم کم تعادل روحی خود را از دست می دهند و این برای کودکان خطرناک بوده و علاوه بر تاثیرات نامطلب جسمی  در کوتاه مدت و دراز مدت منجر به ابتلا به بیماری کوفتگی و خستگی مزمن می شود .
اگر کودکان به دلایلی نتوانند انرژی درونی خود را از طریق بازی و یا ورزش تخلیه کنند علاوه بر دچار شدن به بیماری های روانی به چاقی و افسردگی و نیز گرفتار می شوند .
کارشناسان علوم تربیتی توصیه می کنند بهترین راه جلوگیری از اتفاق افتادن این مشکلات ، والدین  فرزندان خود را در کلاسهای ورزشی مانند ژیمناستیک ثبت نام کنند زیرا اثرات مثبت آن حتی در بزرگ سالی هم قابل مشاهده است . 
ژیمناستیک از هفت رشته گوناگون تشکیل شده است که عبارتند از:
1-    ژیمناستیک هنری مردان
2-    ژیمناستیک هنر های زنان
3-    ژیمناستیک ایروبیک
4-    ژیمناستیک موزون
5-    ژیمناستیک ترامپولین
6-    ژیمناستیک اکروباتیک
7-    ژیمناستیک جامع 
از میان رشته های ژیمناستیک کودکان می توانند از سن سه سالگی رشته هنری و موزون و ترامپولین و آکروباتیک را شروع کنند و در سن 16 سالگی بتوانند در مسابقات شرکت کنند .
توجه : ژیمناستکاران در سن سی سالگی از ادامه ورزش کناره گیری می کنند اگر کسی از شرایط خوب بدنی (سالمی)برخودار باشد می تواند تا هر سن که بخواهد به این ورزش ادامه دهد .
هرکدام از رشته های ژیمناستیک برای خود خصوصیاتی دارا هستند.
دستگاهای عروقی بدن مانند قلب و رگهای خونی و ریه ها  در هنگام  تمرین در بخش ایروبیک و ترامپولین و آکروباتیک بیشتر فعال می شوند پس باید در این زمینه بیشتر دقت شود.
اگر شرایط بدنی و دوره سنی مهیا باشد هنگام اجرای ورزش ژیمناستیک به هیچ عنوان مشکلی پیش نمی آید.
این ورزش از مفاصل محافظت می کند اگر در حین انجام دادند تکنیک ها مشکلی پیش آمد باید برای مدتی از انجام این ورزش خود داری شود تا بهبودی کامل بدست بیاید ویا حداقلی محدودیتهایی در نظر گرفته شود.
 ستون فقرات از مهم ترین قسمت های بدن است که از آن زیاد استفاده می شود باید از وارد آمدن آسیب به آن جدا جلوگیری شود.   
اتفاقات ناگواری که درحین سقوط کردن در ورزش ژیمناستیک بیشتر شاهد آن هستیم عبارتند ازپیچ خوردگی زانو ، مچ دست ، مچ پا ، مچ آرنج می باشد . با این که ورزش ژیمناستیک از پرخطر ترین ورزش هاست صدمه دیدن تاندون به ندرت دراین رشته ورزشی اتفاق می افتد .


چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/06/29 11:11:30