×

مقاله میزان تاثیربازی بااسباب بازی درهردوره سنی کودکان سری دوم

میزان تاثیربازی بااسباب بازی درهردوره سنی کودکان سری دوم











بازی هایی که از  تولد تا پنج ماهگی می توان با نوزاد انجام داد *
در ماه های بدو تولد یعنی در طول ماه های اول و دوم نوزاد به انجام تحرکات بدنی مثل غلت زدن و تحرک دست ها و پاها و چرخیدن و فعالیت هایی نظیر آنها را مشغول است و توان لمس اسباب بازی هایی مانند جغجغه را دارد ولی بعد از لمس آن را زود رها می کند .
نوزاد مابین ماه های دوم و سوم صداهای نامفهوم تولید می کند ونیز از نظر حرکتی در این ایام متوجه انگشتان خود شده و هر چیزی را که در محدوده دید خود دارد نگاه می کند و مشتاق بازی با اسباب بازی می شود و سعی کی کند آن را به سمت خود هدایت کرده و لمس کند  و تا چهار ماهگی توانای شناسایی صدا ها را کسب می کند بهترین اسباب بازی تا پنج ماهگی جغجغه می باشد و در پنج ماهگی نوزاد چیزهایی را که دردسترس او قرار دارن را برداشته و برای شناسایی آن را به دهان خود می برد نوزاد با مکیدن و تکان دادن و با پرت کردن می تواند سرگرم  بازی شود .
یکی از سرگرمی های نوزاد در پنج ماهگی توجه به دست ها می باشد که با تمرکز به آنها چشم می دوزد اگر در این دوره چیزی به دستش بدهند با شادی آن را می گیرد .
*   بازی های مخصوص شش امین ماهگی نوزاد .
وقتی نوزاد وارد 6 ماهگی می شود دیگر مهارت هایی همچون لبخند زدن و گرفتن اشیاء و پرت کردن و سور دادن  و هول دادن و کشیدن را کسب کرده است وقتی چیزی را پرتاب می کند برخود آن به چیزی و صدای برخواسته از آن باعث شادی کودک می شود واعلاقه دارد بارها آن کاررا تکرار کند در ضمن او قادر است اسباب بازی را از این دستش به آن دستش بدهد و شوق زیادی به دست به دست کردن دارد این کار او نشان می دهد که از لحظه به لحظه پیشرفت خود لذت می برد اگر به کودک اجازه ور رفتن با وسایل خانه داده شود در واقع با این کار راه موفقیت او را هموار می گردد   .
کتابچه های که از پارچه درست شده اند و نرم هستند بهترین اسباب بازی برای این دوره از سنین نوزدان به شمار می روند برای اینکه اولا بی خطر هستند و دوما کودک از بازی با آنها سیر نمی شود .
* ا زسن شش تا نه ماهگی *
از این دوره سنی دیگرکودکان به جنب جوش خود افزایش می دهند وجابجا شدنشان توسط سینه خیررفتن صورت می گیرد  از این دوره رشدشان حرکات کودک با دقت انجام می گیرد دوست دارند به اطراف خود با خزیدن سرک بکشند و توان این را دارند که بدون تکیه به جایی بنشینند وتلاش می کنند اسباب بازی مورد علاقه خود را به دست بیاورند معنی حیات را در این سن کم کم می فهمند مثلا اگر اسباب بازی را که دوست دارد ولی در جلو چشمش نیست را بگردد پیدا کند وبازی قایم باشک بازی بسیار خوب در این دوره به حساب می آید اگر اسباب بازی را که دوست دارد در زیر لحافی پنهان کنید او با اشتیاق آن را پیدا می کند و از این موفقیت خود بسیار لذت خواهد برد .
اسباب بازی های مناسب این دوره عبارتند از : عروسک های مخملی وتوپ های نرم وسبک ،کتاب های از جنس پارچه ،اسباب بازی های که از جنس پلاستیکی ویا چوب اند، ماشین هایی که نخ بسته شده تا بتواند بکشد یا هل دهد .
*سن نه تا دواز ده ماهگی
از این دوره دیگر کودک گاه گاهی هم تلاش می کنند یک دو قدم راه برود برای تقویت قوای حرکتی بازی با اسباب بازی های مانند تاب و سه چرخه سواری و سرخوردن از سرسره اما از ارتفاع کم و امن ، بلوک های مختلف و تخته های که قابل شستن هستند  و همچنین وسایل بدون خطر موجود در اشپز خانه و کتاب های که عکس دارند مناسبند .
لطفا ادامه مطلب را در سری سوم دنبال کنید  .

چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1396/06/15 12:12:25