×

مقاله بازی با اسباب بازی چه تاثیری در رشد کودک دارد سری اول

بازی با اسباب بازی چه تاثیری در رشد کودک دارد سری اول



























ترقی پله های هوشمندی کودکان توسط اسباب بازی ها می تواند به وقوع به پیوندد در نتیجه انتخاب درست اسباب بازی توسط پدرو مادر برای کودک از سن 1 تا 9 ماهگی باعث فراهم کردن سکوی موفقیت هم فکری و هم حرکتی او می شود باید به این سوال های مهم خوب فکر کنند و جواب مناسب دهند این که اسباب بازی مناسب کودک یک ماهه من چیست ؟ وقتی که به سن 6 ماهگی رسید چه اسباب بازی برایش فراهم کنم؟ واقعا چه اسباب بازی هایی بر رشد فکری فرزندم تاثر خوبی دارد ؟ از یک طرف تنوع اسباب بازی در مغازه های اسباب بازی فروشی بیشتر است و از طرفی برای والدینی که برای اولین بار صاحب فرزند می شوند انتخاب اسباب بازی مناسب تا 1 سال اول زندگی فرزند خود دچار مشکل می شوند دلیلش این است که والدین دو هدف را در انتخاب اسباب بازی دنبال می کنند یکی اینکه پدر و مادر امروزی دلشان می خواهد اسباب بازی هایی را انتخاب کنند که از معیارهای استاندارد دنیا همگونی داشته باشد و دوم اینکه اسباب بازی به رشد هوش و ذهن کودک کمک کند پس باید پدران و مادران باید اول خصوصیات کودک خود را در هر مرحله از سنش رابشناسند دوم تحقیق کنند که چه اسباب بازی برای چه دوره سنی کودکشان مناسب است
متخصصان روان شناسی و کسانی که تکنولوژی آموزشی را طراحی می کنند و همه کسانی که در زمینه ساختن اسباب بازی برای کودکان اشتغال دارند اسباب بازی های مختص سال اول زندگی کودکان را به چهار دسته تقسیم بندی می کنند .
دسته اول از لحظه متولد شدن تا  سه ماهه را یک دوره در نظر می گیرند .
خرد سال از زمان تولد تا سه ماهگی فقط کارهای تکراری را انجام می دهد مثل خوردن و خوابیدن و ..که کار روزمره او می باشد ولی ما نباید تصور کنیم که کودک چیزی دراین دوران فرا نمی گیرد در حالی که کودک به انجام کارهای تکراری می پردازد باز هم در حال شنیدن و بوئیدن و لمس کردن است و بدین ترتیب از پیرامون خود اطلاعات را در ذهنش ذخیره می کند اگر این کودک با اسباب بازی هایی که سبک و صدادار و دارای حرکت و .. بازی کند این اسباب بازی ها به تقویت حس های او کمک فراوان می کند  بنابراین اسباب بازی هایی را باید ب رای کودک انتخواب کرد که هم دارای این ویژگیها بوده و هم قابل شستشو باشد .
چون کودک توان حرکتی در این دوره را ندارد پس سعی می کند پیرامون خود را از طریق با دقت نگاه کردن بشناسد وجالی اینجاست که علاقه وافری برای تماشای چهره ها دارد اسباب بازی مناسب این دوره آینه می تواند باشد.
دو نوع اسباب بازی آینه ای در بازار موجود می باشد . 1 : آینه هایی که دارای قابی سخت و جنسشان از پلاستیک و چوب است  2 : آینه هایی که قابی پارچه ای و نرم دارند .
که نوع دوم مناسب این دوره از سن کودک می باشد زیرا کودک می تواند خودش آن را در دست بگیرد و بلند کند و چهره اش را در آن ببیند
در سن سه ماهگی کودکان رنگ ها را واضح نمی توانند ببینند و بیشتر سیاه و سفید را تشخیص می دهند و بازی با اشیاء سیاه و سفید را بیشتر دوست دارند بنابراین اسباب بازی هایی که تضاد رنگی بالایی دارند می توانند قوه بصری کودک را تحریک و تقویت کنند در این دوران که سعی می کند وسایل را بگیرد مجبور به حرکت دادن دست و پای خود می شود واین باعث قوی شدن ماهیچه های اندام های او می شود اسباب بازی های مناسب این دوره اسباب بازی های نرم هستند که دارای خطهای راه راه یا نکته های سیاه و سفید می باشند
توجه : عروسک های مخملی و صدادار و جغجغه که رنگ های گوناگونی دارد و استاندارد هستند  این اسباب بازی ها  باعث تقویت حسی کودک می شود.
 لطفا ادامه مطلب را در سری دوم دنبال کنید .


چاپ
نویسنده: م ک. بازیجو
تاریخ انتشار: 1395/11/27 13:05:09